Cum poti scapa de somn

Somnul este modul in care intreg corpul se odihneste si se revigoreaza. Chiar daca nu faci efort in timpul zilei, atunci cand se face seara corpul tau are nevoie sa se odihneasca, dormind. La ora actuala in lume tot mai multi oameni sufera de insomnie. Simptomele pe care acestia le au sunt groaznice. Din marturia acestora, ei descriu ca sunt extrem de obositi si epuizati si, cu toate acestea, nu se pot odihni. Nu este lucru care sa oboseasca mai tare trupul omenesc decat insomnia.
Daca esti student si te afli in sesiune sau lucrezi in schimbul de noapte, ai nevoie ca orele de somn sa fie amanate cat mai mult posibil. Acest lucru se poate face cu ajutorul unor mici trucuri, ce au fost descoperite de-a lungul timpului. Pe unele le-am probat chiar eu si au dat rezultate.

Atunci cand vrei sa alungi somnul, una dintre metodele eficiente este aceea de a bea cafea, cola sau alte bauturi ce contin cofeina. Consumarea lor da rezultate, dar aveti grija sa nu faceti excese. Aceste bauturi, folosite in exces pot dauna inimii. De asemenea, aceste bauturi iti pot deregla tensiunea arteriala.
Bauturile care te ajuta sa lupti impotriva somnului, iti dau energie. Energizantele contin o doza mare de cofeina, care iti alunga oboseala, dar contin si taurina care iti revigoreaza corpul.

O alta metoda folosita de studenti atunci cand au de invatat, este aceea de a sta cu picioarele intr-un lighean cu apa rece. Acest lucru da rezultate, dar daca apa este prea rece poate dauna sanatatii tale si iti poate afecta plamanii.
Un alt mod prin care poti invinge somnul este acela de a sta in picioare. Singurele fiinta care pot dormi in picioare sunt caii. Omul, nefacad parte din aceasta rasa, poate combate somnul stand in picioare in timp ce invata sau munceste. Statul pe scaun sau intins in pat creeaza un mediu favorabil de dormit.
Un mare om spunea: „Daca vreti sa-ti scurtezi viata lungeste-ti noptile”. Aceasta vorba este foarte reala. Insa nu este bine nici ca sa sarim timpul de relaxare al corpului.