Platforma .Net in industria IT

Structura .NET creata initial de catre Microsoft a fost utilizata pe scara larga in dezvoltarea de aplicatii software. Aceasta a contribuit la scurtarea ciclului de dezvoltare, deoarece a ajutat in a elimina nevoia de a scrie coduri explicite. Multi utilizatori au devenit mai competenti in dezvoltarea de aplicatii, fara a fi nevoitie sa invete complexitatea si nuantele multor limbaje de programare diferite.
Recruiterii si managerii IT care posteaza sau care doresc sa ocupe multe posturi vacante, implica faptul ca .Net poate fi invocat pentru scalabilitatea usoara si se pare ca e mai robust ca alte platforme.

Domeniul de dezvoltare a aplicatiilor continua sa se schimbe, pentru multi dezvoltatori se pare ca .Net devine tot mai popular si utilizarea este rapida, inlocuind alte tehnologii. Aceasta poate sau nu poate fi inca necesara, iar persoanele calificate pot fi capabile de a crea aplicatii care functioneaza independent intr-un timp relativ scurt. Dar cadrul general ofera mult mai mult decat bucati de cod.
In scopul de a angaja specialisti in .Net, managerii exprima o nevoie pentru dezvoltatorii care cunosc nu numai limbajul, dar, de asemenea, au unele cunostinte sau familiarizare cu baze de date, protocoale de comunicare si diferite instrumente de servicii web si aplicatii.

Desi se pot inca utiliza, ele au suferit o oarecare scadere in popularitate, si exista mai multe motive pentru care consumul poate fi extins si posturile vacante in acest domeniu  par a fi greu de acoperit.