Jucarii pentru copii in functie de varsta

Sa te asiguri ca jucariile sunt  adecvate pentru varsta copilului tau si ca acesta se poate juca in conditii de siguranta este o provocare pentru orice parinte. Iti propunem cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand doresti sa cumperi jucarii.

Cum sa alegi jucarii potrivite pentru copii

Ia in considerare varsta copilului tau si interesele lui inainte de a-i cumpara o jucarie.

Citeste cu atentie etichetele pentru a te asigura ca vopseaua sau materialele din care sunt confectionate jucariile nu sunt daunatoare pentru sanatatea copilului.  De asemenea, pe orice eticheta ar trebui sa fie specificat pentru ce varsta sunt recomandate.

Supravegheaza-ti copilul atunci cand se joaca cu o jucarie noua. Fii atent la partile care se pot inlatura cu usurinta sau piese care se pot rupe in timpul jocului.

Cel mai bine este sa oferi copilului tau o varietate de jucarii care ii va permite sa fie creativ, sa faca miscare sau, pur si simplu, sa se distreze.

In cazul copiilor sub 3, trebuie sa te asiguri ca jucariile au mai putine parti detasabile. La aceasta varsta copii  au tendinta de baga orice in gura.

Exemple de jucarii potrivite in functie de varsta copiilor:

Jucarii copii 2 ani : mozaicuri, animalute zornaitoare, papusa Maria.

Jucarii copii 3 ani: jocuri de puzzle, jucarii interactive (stand service Formula 1), colectii de figurine,  jucarii de plus.

Jucarii copii 4 ani: machete auto, locuri de joaca gonflabile, tabla cu 2 fete (pe una poti scrie cu markere si pe una cu creta).

Jucarii copii 5 ani : instrumente muzicale de jucarie, papusi si accesorii.

Jucarii copii 6 ani: Angry Birds, creatii eco, cutii muzicale pentru bijuterii, jucarii lego.

Jucarii copii 7 ani: jucarii origami si kirigami, jocuri impletit bratari, jocuri de creatie.

Jucarii copii 8 ani: machete navale, jucarii cu telecomanda.

Alege jucarii care ajuta la dezvoltarea coordonarii intre mana si ochi, a aptitudinilor motorii si care incurajeaza gandirea creativa. De asemenea, incepand cu varsta de 3 ani, copiii incep sa-si dezvolte curiozitatea, folosesc limbajul si abilitatile sociale. Ca parinte sau tutore, ar trebui sa ii cumperi jucarii, care sa-l ajute sa invete sa stapaneasca competentele de baza si sa-i dezvolte personalitatea. Online vei gasi numeroase oferte – jucarii la preturi promotionale, adaptate tuturor varstelor.