Covorul de iarba impecabil se obtine doar cu rulouri de gazon natural

Pana sa obtii un gazon perfect si gata de utilizat trebuie sa investesti mult timp si bani. Asta era mentalitatea mai veche a celor care doreau un covor de iarba de calitate, dar cu bani relativ putini. Acum, obtinerea unui covor de iarba superior din punct de vedere calitativ este mult mai usoara si rapida prin folosirea de rulouri gazon precultivate si aranjate pe sol in felul in care se doreste.

E adevarat ca insamantarea si hidroinsamantarea covorului de iarba sunt mai ieftine, insa sunt destul de greoaie si dureaza foarte mult timp pana ai garantia ca s-au prins toate firisoarele de gazon. Cea mai buna solutie este sa cumperi gazon natural precultivat, sub forma de sul, si sa-l sadesti unde ai nevoie, in curte, pe stadion, pe terenul sportiv. Aceste rulouri gazon natural sunt montate prin tehnica de sodding, adica luarea covorului de iarba precultivat si transplantarea lui in zona dorita. Eficienta si rapiditatea operatiunii a determinat o preferinta pentru comercializarea si cumpararea de rulouri gazon in locul semintelor sau amestecului pentru hidroinsamantare. Clientii Eco Garden Construct, firma care se ocupa de amenjarea si intretinerea spatii verzi si gradini in Cluj, imprejurimi si Bucuresti, nu vor avea grija de propagarea si apararea fitosanitara atat de complexe si de greu de facut de unul singur. Firma se ocupa de ele cu utilaje mecanizate mult mai eficiente decat cele rudimentare, calitatea finala a lucrarilor fiind net superioara celei obisnuite. Costul destul de piperat al unor rulouri gazon este justificat insa de un avantaj imens: folosirea imediata a gazonului si obtinerea unui spatiu cu gazon ajuns deja la maturitate, usor de intretinut.

Pe terenurile in panta procesul de montare e putin mai complicat si asta pentru ca fixarea trebuie realizata prin intepaturi. In cazul terenurilor sportive, stadioanelor, avantajele rulouri gazon sunt si mai mari tinand cont ca dureaza foarte putin sa fie montate, activitatile sportive programate nu vor si amanate, iar calitatea finala a gazonului este ireprosabila si numai buna de utilizat.