Leacul bun la toate la care nimeni nu s-a gandit: ceaiul verde

Stim ca orice boala are un remediu. De obicei, cand ne doare ceva sau avem vreo suferinta suntem tentati sa ne tratam dupa ureche cu medicamente sau fel de fel de leacuri babesti. Neglijam de fiecare data o bautura banala care ne poate scapa de foarte multe afectiuni nedorite: ceaiul. Dar nu orice tip de ceai este la fel de bun pentru orice afectiune.

Singurul care merita incercat, alaturi de ceaiul negru, este ceaiul verde. Cu un gust foarte bun si deosebit de aromat, ceaiul verde are uleiuri esentiale, aminoacizi, vitamine, minerale – in special vitamina C, calciu sau fluor – fiind un foarte bun antioxidant, excelent in bolile de rinichi, in cele care afecteaza sistemul nervos. De asemenea, ceaiul verde este recomandat celor care vor sa slabeasca in timp record, pentru ca arde foarte eficient toate grasimile depuse prin zonele nedorite, dar si celor care sunt predispusi la cancer sau au deja o forma usoara a cancerului. Si in cosmetica poate fi folosit cu succes pentru a intineri tenul, in tratamente stomatologice, pentru prevenirea cariilor si diminuarea tartrului dentar si incidentei acestuia sau pentru a elimina efectele nedorite ale oboselii cronice, atat din punct de vedere fizic, cat si cerebral. Studii de data recenta au dovedit ca acest tip de ceai, respectiv ceaiul verde, previne chiar si aparatia temutului virus Ebola in organism, prin atacarea unei proteine cheie in infectarea organismului, deteriorarea maduvei spinarii, dar si intoxicarea cu arsenic.

Pe ceai-verde puteti afla imediat cele mai noi informatii despre ceaiuri, unde se pot bea, la ce ceainarii si cafenele selecte, cum se prepara si se serveste corect ceaiul, ce tipuri de ceaiuri mai sunt si cat de bune sunt. In plus, articolele despre plante medicinale si nutritie va vor imbogati cunostinte despre tratamentele naturale pentru orice boli si va vor invata cum sa folositi eficient ceea ce natura ne ofera pe gratis.

Invitatiile de nunta clasice, solemnitate si sobrietate la preturi foarte bune

Clasicul nu moare niciodata. In moda, din punct de vedere al stilului, chiar si in cazul invitatii nunta. Invitatiile de nunta clasice sunt atat de cautate pentru ca impun o nota de sobrietate, aduc un aer usor vintage marelui eveniment din viata mirilor. In plus, ele sunt apreciate si de cei tineri, si de cei mai in varsta si nu exista riscul sa nemultumesti pe vreunul din ei. Happy Cards, magazin online specializat in comercializarea de invitatii de nunta si botez si accesorii, nu a omis acest detaliu si l-a fructificat prin niste modele deosebite de invitatii clasice si papirus cu o serie de caracteristici deosebite.

Textul invitatii nunta clasice este printat pe un carton fin, matizat, pentru a scoate mesajul in evidenta, incadrat de un chenar realizat dintr-o linie usor embosata. Unele invitatii au textul pus pe un carton cu aspect de rama, altele au elemente grafice tridimensionale, flori cu sclipici sau chiar mirii in centrul unei inimioare albe. Decorul cartonului unde apare textul este special gandit pentru a se asorta cu fontul textului si mesajul transmis. Pentru cei care pefera papirusul ca element clasic, invitatiile de nunta in forma de papirus sunt alegerea perfecta. Simple sau cu imprimeuri si desene cu mirii, cu un design placut, invitatiile papirus pot fi comandate pe diferite culori si pot da o nota de solemnitate evenimentului la care vor participa invitatii. Cele 20 de modele diferite de invitatii clasice, si 17 de invitatii papirus sunt fie pe orizontala, fie pe verticala, plicurile in care vin fiind mate si adaptate marimii invitatiei. In plus, culoarea tiparirii textului poate fi aleasa de client, in afara unor culori specificate de producator, care nu pot scoate in evidenta textul pe fondul respectiv.

Daca nu va grabiti, livrarea invitatii nunta se face in maxim trei zile lucratoare, transportul este gratuit daca comenzile depasesc 250 de lei, facandu-se prin posta sau prin curierat rapid. Daca sunteti in criza de timp, se accepta si onorarea urgenta a comenzilor, in 24 de ore, insa contra unei taxe suplimentare de 50 de lei. Comenzile pot fi preluate fie pe e-mail, fie prin telefon sau prin completarea formularului online disponibil pe site.

Cum ne influenteaza mediul inconjurator mintea

Uzand de logica obisnuita, liniara, care se subordoneaza doar legilor aritmeticii, nu se pot descrie procesele aparitiei si transformarii formelor de energie din unele in altele. Dar practica observatiei vietii omenesti in sfera gandirii si emotional sentimentala ne spune: aceste transformari exista si lucreaza. si, totusi, ce este substratul (purtatorul) primordial si mecanismul initiator al acelor unde energetice care intra in om, iscand in el un suvoi de sentimente si care se manifesta in emotiile lui? Poate gandul? Desigur este el, gandul care s-a lansat prin labirinturile constiintei umane de indata ce semnele literelor s-au unit pentru el in sensul cuvintelor: "Te iubesc".

Acest gand a pornit toate reactiile fiziologice in corpul omului, tradandu-i atat de vizibil starea interioara. Gandul a contaminat sentimentele, gandul le-a eliberat in afara sub forma emotiilor. Deoarece gandul este material materia gandului poate acumula in sine imense fluxuri de energie si le poate elibera instantaneu. Atunci se produce explozia emotionala care este capabila chiar sa ucida, cand aceasta energie se plimba prin corpul omului, rupand toate zavoarele puse sub control. Ea poate intr-o clipa sa provoace starea de soc, de adanca depresie. Sau poate declansa in om furia provocand ofensiva impotriva gloante lor dusmanului. Gandul poate declansa in om orice emotie si o poate stinge. Emotia insasi devine impreuna cu gandul materiala, intrucat totalitatea catorva ganduri este chiar emotia. Gandul isi transfera actiunea instantaneu in orice punct al spatiului.

Pentru el nu exista spatiu, distanta, el este acolo unde a fost transmis. si nu conteaza daca punctul de aplicatie al gandului se gaseste in indepartarile fara de sfarsit ale Universului sau in adancimile microcosmosului fiintei umane el este acolo de indata ce a fost formulat. Macar in lumile paralele, in afara limitelor fizice, obisnuite noua. Pentru gand nu exista bariere si distante. De el nu te poti ascunde nici dupa zidurile de beton armat care opresc cele mai joase radiatii radioactive, nici pe fundul oceanului, gandul este omniprezent. ii sunt accesibile toate epocile, deoarece pentru el nu exista timpul. El traverseaza instantaneu orice limite de timp in orice directie si in trecut si in viitor. Pentru gand toate epocile exista acum, simultan, el poate atinge orice secunda ce naste orice eveniment.

Fiecare gand al nostru, oricat de nesemnificativ, aparand atat de repede incat nu are timp nici sa se formeze in cuvinte se lanseaza catre orice confrate intru ale epocii in care traim pana la Alexandru Macedon care a largit cu forta armelor hotarele imperiului sau. Pentru gand suntem ai aceluiasi timp si la fel de reali. Orice punct al Universului afla imediat oricare dintre intentiile noastre bune sau rele, oricat de minore ar fi. Cel mai firav gand aduce toata informatia continuta in el pana la oricare punct spatio-temporal, neirosind nici o picatura din energia pusa in el. Se spune ca gandul rostit este minciuna. Desigur gandul transpus in cuvinte se poate deforma. Asa este omul ascunzandu-si in mod naiv in cuvinte adevaratele ganduri in momentul in care ele sunt cunoscute peste tot si oriunde. Dar deocamdata nu vom vorbi despre aceasta ci despre faptul ca, spus sau nespus, gandul exista. Unde se afla? in spatiul gandurilor numit campul informational al Pamantului. in acest camp exista toate - toate gandurile pana la care ar fi putut ajunge umanitatea: si cele geniale, si cele banale, si cele curate si cele ticaloase. Toate. Gandurile traiesc o perioada foarte lunga, hranite de om. Cateva din ele, cele care trezesc in oameni agresivitatea, iritarea, invidia, dorinta de a trisa si altele asemenea sentimente de mult ar fi trebuit sa se linisteasca.

Dar nu, se gasesc intre cei mai de treaba, civilizati pamanteni, cativa care cu gandul doresc raul semenilor, iar unii traduc in vorbe un astfel de gand. Cuiva i se pare, ca nu se intampla nimic rau daca se adreseaza violent altuia. Probabil, doar nu-si insoteste vorbele cu fapte. Iar gandul este cu totul ascuns de ureche a straina. Cateodata ne permitem lucruri negandite. Cateodata unii din cetatenii de treaba au ganduri cu totul ingrozitoare. Ei, desigur, speriindu-se si uneori regretand le alunga dar pe urma se consoleaza: "A gandi nu inseamna totusi a face". Iar in timpul acesta forta vitala a gandurilor ticaloase se consolideaza in campul pamantului. Se afla intre pamanteni si asemenea oameni care prin particularitatile lor se pot concentra asupra acestor ganduri iar prin intermediul altor insusiri specifice le pot realiza prin fapte. Apoi cand le comunica celor cumsecade ceea ce au facut acestia se revolta sincer si se mira cum de rabda pamantul oameni capabili sa savarseasca astfel de ticalosii. Numai gandul pacatos ce le-a traversat candva si lor mintea nu se leaga cu delictul comis de cineva! Dar au si ei o parte de vina in cele intamplate. Ei au dat viata unui astfel de gand si apoi l-au alimentat in campul informational al pamantului.

Dar nu, nu se asociaza astazi in constiinta cetatenilor de treaba ai Pamantului aceste doua lucruri: nasterea adorata a unui "gand rau" si comiterea de catre cineva a unei "fapte rele". Energia gandului este o forta uriasa si corpul nostru o primeste transformand-o in energia sentimentelor, energia emotiilor, energia faptelor.

Covorul de iarba impecabil se obtine doar cu rulouri de gazon natural

Pana sa obtii un gazon perfect si gata de utilizat trebuie sa investesti mult timp si bani. Asta era mentalitatea mai veche a celor care doreau un covor de iarba de calitate, dar cu bani relativ putini. Acum, obtinerea unui covor de iarba superior din punct de vedere calitativ este mult mai usoara si rapida prin folosirea de rulouri gazon precultivate si aranjate pe sol in felul in care se doreste.

E adevarat ca insamantarea si hidroinsamantarea covorului de iarba sunt mai ieftine, insa sunt destul de greoaie si dureaza foarte mult timp pana ai garantia ca s-au prins toate firisoarele de gazon. Cea mai buna solutie este sa cumperi gazon natural precultivat, sub forma de sul, si sa-l sadesti unde ai nevoie, in curte, pe stadion, pe terenul sportiv. Aceste rulouri gazon natural sunt montate prin tehnica de sodding, adica luarea covorului de iarba precultivat si transplantarea lui in zona dorita. Eficienta si rapiditatea operatiunii a determinat o preferinta pentru comercializarea si cumpararea de rulouri gazon in locul semintelor sau amestecului pentru hidroinsamantare. Clientii Eco Garden Construct, firma care se ocupa de amenjarea si intretinerea spatii verzi si gradini in Cluj, imprejurimi si Bucuresti, nu vor avea grija de propagarea si apararea fitosanitara atat de complexe si de greu de facut de unul singur. Firma se ocupa de ele cu utilaje mecanizate mult mai eficiente decat cele rudimentare, calitatea finala a lucrarilor fiind net superioara celei obisnuite. Costul destul de piperat al unor rulouri gazon este justificat insa de un avantaj imens: folosirea imediata a gazonului si obtinerea unui spatiu cu gazon ajuns deja la maturitate, usor de intretinut.

Pe terenurile in panta procesul de montare e putin mai complicat si asta pentru ca fixarea trebuie realizata prin intepaturi. In cazul terenurilor sportive, stadioanelor, avantajele rulouri gazon sunt si mai mari tinand cont ca dureaza foarte putin sa fie montate, activitatile sportive programate nu vor si amanate, iar calitatea finala a gazonului este ireprosabila si numai buna de utilizat.

Intelectualul cu toane de inteligent

Intelectual curat se poate numi, cred, numai omul obsedat de inteligenta: acela care, normal si necesar, opune realitatii trebuinta si capacitatea pura de a intelege, fara nici un respect pentru orice alte interese pe care viata, cu vigoarea ei indiscreta, le impinge obisnuit pe primul plan al sufletului. Atitudinea aceasta este rara si monstruoasa. Rara, probabil fiindca un minimum de lucrare intelectuala este prea de ajuns pentru a realiza o adaptare deplin placuta si prielnica organismului; si se cuvine sa o numim monstruoasa daca ne uitam numai o clipa la cursul tipic al vietii, cu conditia ca, pentru acea clipa macar, sa fim insine intelectuali in intelesul stabilit mai sus. in trecut era foarte primejdios sa fii intelectual pe fata; de aceea este adeseori greu de gasit si verificat realizarile istorice ale tipului.

Descartes a fost poate un intelectual curat; oarecare conversatii ale lui, nu demult date la lumina, te fac sa crezi ca toata risipa lui baroca de argumente teologice a fost poate numai o prudenta. si Kant poate si-a ascuns intelectualismul radical sub distinctia intre postulatele practice si cele teoretice, asupra careia el staruie cu o grija care cam bate la ochi. Silinta pe care o pune omul acesta supraprudent pentru ca sa adaposteasca la loc de respect idealurile consacrate are uneori un aer curios de naivitate sireata. Sa distingi fenomenele si sa le descrii cu bagare de seama, sa precizezi prudent - aceste sunt operatii prea obositoare si devin indata nesuferite pentru multimea oamenilor. Asemenea lucrari mintale cer mult timp, dau adeseori concluzii negative, desfac si leaga ideile altfel decat cum sunt obisnuit legate si - ceea ce-i mai rau poate - dau impresia ca operatia nu se poate sfarsi niciodata. De aceea ori de cate ori omul neganditor se loveste din greseala de sfera gandirii curate, el se supara, fiindca simte acolo ceva care nu-i este de folos imediat, ceva foarte strain si prin urmare dusman.

Peste toate aceste, omul neganditor simte inca, la caz de asemenea intalniri din greseala cu semnele gandirii stricte, ca in aceste ciudate lucrari se arata o putere speciala, care nu poate fi, cu oricat necaz s-ar pune el impotriva ei, nici anulata si nici macar vremelnic oprita. si aceasta constatare il supara mai mult ca oricare alta, caci el vede atunci in fata lui o forta nu numai nelamurita si straina, dar si indestructibila.