Cele mai eficiente tratamente naturiste pentru ten

Cel mai greu lucru pentru o femeie este sa-si mentina tenul mereu tanar si foarte stralucitor, catifelat, sanatos. Factorii externi si varsta pot sa le dea mari batai de cap reprezentantelor sexului frumos asa ca trebuie sa fie atente mai mereu la ce tratamente noi naturiste apar pentru diferite tipuri de ten. Iata in continuare doar cateva dintre cele mai eficiente. Doamnele care au tenul deshidratat pot sa isi prepare tratamente naturiste pentru ten simple, de exemplu o masca cu avocado, folosind pulpa acestui fruct.

Dupa ce se piseaza si se aduce la consistenta unei paste se adauga si ulei de masline, apoi se da pe fata si se clateste dupa cel putin zece minute. Avocado e foarte bun pentru ten deoarece are multi nutrienti si vitamine iar pielea fetei va fi hidratata din abundenta, va ramane catifelata si va face fata mai usor temperaturilor din timpul iernii. Daca tenul este mixt, masca cu ovaz poate face minuni, cu atat mai mult cu cat ovazul curata foarte bine pielea sensibila a fetei, este exfoliant natural, nu are substante care sa atace porii sau sa-i inchida. Terciul de ovaz se poate amesteca cu mar ras si lamaie pentru a fi si mai bun pentru fata si se aplica pentru cateva minute pe tot tenul. Dincolo de aceste tratamente mai putin cunoscute exista si unele tratamente naturiste pentru ten cultivate cu sfintenie de mii de ani, cum ar fi cele cu argila. Argila e foarte buna pentru ten pentru ca elimina usor sebumul acumulat in exces, hidrateaza foarte bine pielea si transforma un ten gras intr-un normal. Daca adaugam si galbenus de ou sau avocado, atunci sebumul nu ne va mai face probleme niciodata. Pentru tenul matur se recomanda masca cu plante medicinale special alese, cu efecte puternice de hidratare, tonifiere a tenului si calmare a iritatiilor, antiacneice si antirid. Astfel de tratamente naturiste pentru ten matur se pot obtine daca amestecati bine sucul de la portocale cu miere de albine, musetel si pelin sau propolis.

E stiut deja ca mierea face minuni in cazul ridurilor, eliminand si acneea sau orice tip de iritatie a fetei. In fine, pentru tenul sensibil se poate aplica o masca cu iaurt, care catifeleaza pielea si reface pH-ul natural. Iaurtul trebuie neaparat combinat cu mierea pentru a avea loc si o hidratare puternica si calmarea oricaror iritatii, desfundarea porilor.