Inscrierea in catalog firme, drumul de la anonimat la vizibilitate online si offline

Ai o firma nou infiintata sau care activeaza de ceva timp intr-un anumit domeniu? Vrei sa afle lumea despre afacerea ta si sa iti vinzi produsele si serviciile in mod eficient si cat mai simplu? Solutia la cele doua intrebari este inscrierea intr-un catalog firme. Catalogul cu firme este un site dezvoltat pe baza unor criterii stricte de clasificare, de grupare a firmelor care si-au dorit sa fie indexate, cu o baza de date in permanenta extindere.

Catalogul, cum ii spune si numele, clasifica firmele in functii de niste categorii, domenii, interese ale potentialilor clienti, dupa anumite filtre. Ideea de baza este ca oricine intra pe site-ul unui catalog firme sa gaseasca ce are nevoie cu nu mai mult de doua click-uri sau prin tastarea unui cuvant cheie in motorul intern al site-ului. Cautarea pe un astfel de site se face in doua feluri: fie, daca se stie exact ce se cauta, se tasteaza sintagma sau cuvantul in campul Cauta al motorului intern de cautare, fie, daca nu se stie exact ce anume se cauta si termenul de cautat e prea generic, se folosesc categoriile si filtrele puse la dispozitie de layout-ul dezvoltat de webdesigner-ul website-ului. In pagina fiecarei firme exista datale de contact, adresa, telefon, e-mail, CUI, tipul firmei si eventual produsele care le comercializeaza. Astfel, decat sa stai sa imparti fluturasi pe strada si sa cheltuiesti bani pe promovarea D2D, e mai simplu si mai confortabil, mai ieftin sa iti inscrii afacerea intr-un catalog firme-traficul acestor site-uri este considerabil asa ca patronii pot ajunge mai rapid si mai sigur la clientii care si-i doresc, la publicul tinta vizat.

Inscrierea firmelor pe site este usoara, se face dupa inregistrare, se pot completa datele in doar cateva minute. Apoi, dupa aprobarea tipului de anunt sau datelor firmei, toate informatiile vor deveni publice si vor fi promovate ca atare, aparand in motorul de cautare Google la o simpla cautare.