Cum amenajam salonul in stil contemporan

Amenajarea propriei locuinte reprezinta o operatiune extrem de delicata si pentru care este necesara maxima atentie, deoarece rezultatul obtinut va influenta in urmatoarea perioada dispozitia noastra si starea de spirit. Intre diversele incaperi ale locuintei cea care are o importanta fundamentala este intotdeauna salonul, deoarece este locul care ne primeste dupa o lunga zi de munca si in care petrecem seri placute in fata televizorului sau in compania unei carti.

Acest spatiu poate fi amenajat in functie de stiluri diverse, ce confera o amprenta diferita in functie de elementele introduse sau de culorile pe care decidem sa le folosim. In acest articol vom vedea cum sa amenajam un salon in stil contemporan, analizand elementele care il caracterizeaza si care il fac primitor. Materialele care reprezinta stilul contemporan sunt caracterizate de suprafete lacuite atat in versiunea lucida cat si opaca, sau serigrafata, in timp ce pardoseala va fi de preferat facuta cu placi din gresie. Elementele care se potrivesc acestui stil sunt mai usor de curatat, exact in acord cu timpul frenetic al vietii cotidiene. Liniile mobilelor vor fi caracterzate de simplitate si de eliminarea oricaror ornamente, in favoarea formelor geometrice ce se pot interpreta in toate variatiile.

Culorile caracteristice stilului contemporan care se potrivesc mai bine salonului sunt, pe langa albul si negrul, cele neutre si calde, si vor fi evitate toate tonalitatile pastelate, care sunt mai degraba tipice stilului rustic. In stilul contemporar, totusi, este permis uneori sa iesim din scheme, si putem utiliza tonalitati reci, de obicei folosite in dormitoare, dar si in living-uri, contrazicand astfel stilul clasic, mai rigid si mai schematic.  Pentru spatiile mai particulare, in care se impun corpuri de mobilier cu dimensiuni exacte, poti apela la o firma specializata in producerea de mobila la comanda, care pe langa manopera poate furniza si specialisti care vor lua masurile exacte, fara riscul de a face erori. In fine, stilul contemporan, asa cum sugereaza si numele, se adapteaza perfect stilului de viata din zilele noastre, fiind caracterizat de elemente functionale, adaptabile si moderne.

Caracteristica sa principala este aceea de a fi mereu in pas cu vremurile si de a urmari inovatiile tehnice care ne invadeaza viata cotidiana in permanenta, schimbandu-ne mereu obiceiurile. Elementele priincipale care caracterizeaza stilul contemporan pot fi rezumate in conceptele de simplitate de utilizare, comoditate si valoare estetica. Un subgrup al stilului contemporan este reprezentat de stilul hi tech, chemat si stilul loft, caracterizat de o ampla utilizare a elementelor tehnologice.