Cum isi face treaba un bun reporter

Este destul de greu in ziua de azi sa gasesti un reportaj bun sau o stire de interes in ziare, reviste, si cu atat mai greu este sa stabilesti ce este un reporter bun si cum trebuie el sa isi faca treaba. In plus, daca suntem in cautare de stiri Alba, trebuie sa ne hotaram din start ce anume vrem sa citim pentru un rezultat cat mai bun. Cum sa fii insa un bun reporter sau ce anume trebuie sa faci ca sa ajungi unul? Intai de toate trebuie sa avem in vedere ca reporterul nu este o masina de inregistrat sunete si imagini.

Ceea ce vede este un lucru subiectiv, dar constituie, in egala masura o sursa. El trebuie sa scrie despre ceea ce vede, ce aude, despre ceea ce i se spune, sa fie atent la mirosuri, la sunete de fond: cele cinci simturi ale sale au obligatia de a fi mereu in alerta. In plus, pentru calitate in stiri Alba, reporterul trebuie sa aiba el insusi o parere. Un reporter bun nu trebuie sa aiba jena in a cere ajutor, deoarece in multe situatii el are nevoie de ajutorul specialistilor, care sa dea anumite explicatii. Specialistii reprezinta o sursa de informatii dificila pentru ascultatorii care nu lucreaza in domeniu prin urmare limbajul lor constituie un real handicap pentru canalul mediatic ce difuzeaza informatia pentru un public larg. Cele mai convingatoare relatari sunt cele ale faptelor pe care jurnalistul le observa in mod direct.

Reporterul care isi face bine treaba - trebuie sa obtina cat mai multe informatii despre eveniment. Daca evenimentul despre care scrie este previzibil, de regula reporterul ar trebui sa gaseasca mai multe informatii in baza de date a institutiei in care lucreaza. Un truc pe care il poti aplica pentru a fi un bun reporter este sa cauti evenimente similare si sa vezi cum au decurs, ce probleme au aparut pe parcursul desfasurarii lor.