Android sau iOS? Ce telefon se potriveste cel mai bine unui utilizator obisnuit?

Pe piata gasim telefoane de toate tipurile. Nu mai e pustan sau adult care sa nu aiba in buzunarul pantalonilor sau in ghiozdan, diplomat un telefon inteligent de ultima generatie cu cele mai interesante functii. Desi sunt multe tipuri de telefoane smart pe piata, cumparatorul obisnuit se vede pus intr-o dilema imediat ce ajunge la raftul cu gadgeturi: ce cumpara? Un telefon cu iOS sau unul cu Android? Nu, nu vorbim pasareasca, e vorba despre doua sisteme de operare specifice telefoanelor moderne, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale.

Diferente intre cele doua OS-uri duc si la diferentele de pret. De la design, la functionalitate, securitate, tipul de utilizator avut in vedere de producatori, dispozitivele pe care ruleaza, toate aceste caracteristici pot sa puna in topul alegerilor un telefon sau altul. Pentru inceput, trebuie sa fim constienti ca, din perspectiva loialitatii, un user care poseda un telefon cu iOS este mult mai devotat brandului si poate exclude din start telefoane de toate tipurile daca nu au acest OS. Cei care vor sa stea mult timp pe net si cauta aplicatii exclusiviste vor cumpara un telefon cu iOS, pe cand cei care vor ceva mai ieftin si de o calitate medie cumpara imediat un Android. Daca un telefon cu Android il cumpara oricine, indiferent de buget, pentru ca sunt mai ieftine si mai scumpe modelele scoase la vanzare, un telefon cu iOS va fi luat doar de utilizatorii din clasa premium, care cauta doar cele mai bune particularitati si folosesc mobilul mai mult in interes de serviciu.

Sistemul Android este un sistem deschis, care se adreseaza oricarui tip de client, de la copil, la adult, sistemul iOS este un sistem conservator, inchis, are vizeaza doar adultii si doar cei care au nevoie de particularitati inedite, noi, interfata puternica si optimizata dupa cele mai inalte standarde. In concluzie, daca sunteti un utilizator obisnuit puteti lua la un pret bun un Android, daca aveti nevoie insa de aplicatii puternice si un model de telefon care se misca ultrarapid, fara erori prea multe si cu design deosebit, atunci recomandarea noastra e iOS.