La ce sa va uitati atent cand vrei sa va luati frigidere?

Cand frigiderul vechi nu prea mai ingheata, decat sa riscam sa ne imbolnavim, mai bine luam unul nou. Putem sa ne cumparam frigidere cu o singura usa, sunt bune de luat pe iahturi, in masina, in rulote, au volume diferite, preturi bune si sunt foarte utile daca sunteti persoane care calatoresc mult prin lume. Un altfel de frigider cu o usa este si aparatul frigorific cu dubla utilizare, adica frigider si congelator vertical in acelasi timp.

Daca familia este mai mare si mancarea care trebuie tinuta la rece e mai multa, atunci luam frigider cu doua usi, cu un congelator sus sau unul jos, combine frigorifice inalte. Sunt si cu un compresor, care asigura racirea in toate compartimentele, dar si cu doua compresoare, cate unul pentru fiecare zona a frigiderului. Exista la frigidere si o functie de sertar care se comuta simplu si poate fi si frigider si congelator, in functie de nevoi. Daca se vrea ceva mai sofisticat se pot achizitiona combine frigorifice, frigidere mari, cu trei usi, imitand stilul francez, care ocupa spatiu putin, sunt simplu de utilizat si sunt foarte bune atunci cand avem multe alimente mici si ne trebuie ceva mai compact.

De inspiratie americana, combina frigorifica cu doua usi de o parte si de alta are congelarea si refrigerarea in compartimente aflate unul langa altul, pe verticala, separate, cu usi separate-sunt insa foarte inguste inauntru si depozitarea nu prea e usoara. Alt model ideal pentru familiile mai mari sunt combinele frigorifice incorporabile. Ele permit montarea de panouri de mascare, sunt mai scumpe, dar se incadreaza perfect in orice bucatarie. Conteaza mult si spatiul unde le veti pune si locul ocupat de usi cand sunt deschise, asa ca e util sa nu alegeti combine prea mari si prea late-sunt ideale cele cu doua usi. Mai nou, in interiorul frigiderelor puteti gasi si rafturi elevatoare, cu ajutorul carora puteti sa nu miscati nimic din ce e pus in frigider si totusi sa scoateti compartimentele cu totul.

La capitolul dezghetare, exista trei tipuri de combine frigorifice: cu dezghetare manuaal-ca pe vremuri, inchis frigiderul, lasat la topit gheata, spalat, repornit frigider, cu dezghetare automata. Apa acumulata se aduna in tavita de la compresor, se evapora si circuitul inghetarii e reluat. Sistemele no frost sunt si mai igienice si mai bune, pentru ca racesc compartimentele imediat cu aer rece lansat inauntrul lor prin ventilatoare.

Monitoare de control montate in zona capului

In 2012, Google s-a laudat ca a introdus pe piata cea mai tare inventie, Google Glass, care a fost un esec lamentabil. Ochelarii erau un computer in miniatura pe care il purtai in zona ochilor, ca niste ochelari. In timpul deplasarilor vedeai tot felul de date, puteai accesa cu privirea un sistem GPS, puteai sa vezi daca sunt defectiuni la metrou. Se putea face si upload video via internet in timpul miscarii si apeluri video fara a atinge nimic, doar cu privirea sau vocal. Google Glass nu a fost primul proiect cu ochelari computer purtati la ochi. Primii ochelari computer pentru oameni au fost inventati de Edward Thorp si Claude Shannon in 1961. In 1968, Ivan Sutherland a inventat Sabia lui Damocles. A fost primul display pc montat in zona capului, pe post de ochelari si control. In 1980, Steve Mann, tatal computerelor portabile de astazi, a inventat WearComp, niste ochelasi speciali capabili sa comunica via WiFi cu alte computere si sa partajeze imagini video. Pana in 1999 a reusit sa faca o pereche de ochelari care semanau cu Google Glass, numiti EyeTap.

Evenimentele pe care fanii muzicii electronice nu trebuie sa le rateze

Iti place muzica electronica / deep-house / tech-house / minimal? In luna iulie, vor avea loc cateva evenimente si party-uri cu muzica electronica pe care nu ar trebui sa le ratezi.

Aduna-ti gasca de prieteni si veniti sa va distrati la:

Studio Martin ''Days Of Summer''.  Dupa o prima editie memorabila, Studio Martin “Days Of Summer” continua seria de petreceri in cea mai frumoasa gradina “suspendata” din oras, pe terasa Promenada Mall din Bucuresti. Evenimentul va avea loc pe 4 iulie 2015, iar line-up va fi alcatuit din artisti precum Nicole Moudaber, Clive Henry, Negru, Rosario Internullo, Victor Stancov si Fouchat. Pretul biletelor variaza de la 20 la 40 de lei si pot fi procurate la intrare.

The Mission in the park. „The Mission in the park” va avea loc in data de 25 iulie 2015 in Parcul Herastrau din Bucuresti. La eveniment vor participa Loco Dice, Kenny Glasgow, Chaim si Rosario Internullo. Biletele pot fi obtinute prin comanda online pe Bilete.ro prin e-ticket, prin livrare la domiciliu prin curierat sau in magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro” si in magazinele Germanos.

3 days Smoked Olives Festival. „Smoked Olives Festival” va avea loc in data de 26 iulie 2015. Este un eveniment de muzica deep-house¸ tech-house si minimal si se va desfasura in Padurea Chiciu in apropiere de punctul de trecere cu feribotul Ostrov, Calarasi, Romania. Varsta minima de participare este de 21 de ani.

The Biggest Rooftop Party in Town. „The Biggest Rooftop Party in Town” va avea loc pe 11 iulie la Bucuresti. La eveniment vor fi prezenti Booka Shade, Hobo, Hunter/Game, Atapy si Mahony. Intra pe Anyplace.ro si afla mai multe detalii despre evenimentele ce vor avea loc in Bucuresti si in tara in urmatoarea perioada! Pe Anyplace.ro vei gasi: evenimente si concerte, fotografii de la evenimente, podcasturi, prezentari ale cluburilor, barurilor, cafenelelor din tara.

Barbatii si femeile dezvolta diferente in ceea ce priveste perceptia vizuala

Potrivit unor studii de data recenta, barbatii si femeile par sa vada diferit. Barbatii sunt mai sensibili la miscare si detalii, iar femeile exceleaza la depistarea nuantelor unor culori. In urma unor studii in care barbati si femei au fost pusi sa compare diferite culori si sa le descrie pe cat posibil cu acuratete maxima s-a descoperit ca barbatii au nevoie de un efort considerabil sa depisteze si sa descrie corect culorie mai puternice, dar au si senzitivitate in privinta depistarii nuantelor. Pe de alta parte, capacitatile vizuale ale barbatilor le intrec pe cele ale femeilor atunci cand vine vorba de imagini in miscare. Barbatii pot sa identifice mai rapid imagini in miscare compuse din bare colorate spre deosebire de femei, care reusesc cu greu sa distinga corect culorile si barele. Aceste diferente sunt date de neuronii thalamic din cortexul vizual primar, care sunt afectati decisiv de prezenta androgenilor. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Bristol au identificat si o alta diferenta de perceptie vizuala, de data asta in sfera modului in care barbatii si femeile isi folosesc ochii. Barbatii tind sa-si fixeze privierea asupra unei fete individuale sau a unui punct de focalizare, pe cand femeile incep sa priveasca in diferite parti ale unei imagini cand sunt puse sa priveasca imagini inerte.